2017. január 24., kedd

Régi adósságok - szerzők

Forrás.
Eljött a körbeposztok új hajnala! :D De félre a nagy szavakkal, ez csak egy kis lista lesz megint, de jó lista! :) Katacita írt nemrég régi adósságairól, írói fronton, és kedvet kaptam én is átgondolni, összeszedni, nekem kik azok a szerzők, akiktől régóta szeretnék már olvasni valamit, vagy egy könyv után jó lenne folytatni valamivel az életművüket, és közelebbi viszonyba kerülni. 

Akiktől még nem olvastam, de szeretnék már egy ideje megismerkedni velük

- Lian Hearn - már egy évtizede váratom a hölgyet, meg a sorozatát, a sehol sem kapható, nálam meg csak elfekvőben levő A fülemülepadlóval az élen...
- Carlos Ruiz Zafón - valamiért kicsit tartok tőle, és évek óta halogatom a vele való megismerkedést, pedig úgy hiszem tetszene nekem. 
- David Walliams - humoros és kedves kötetei egytől egyig érdekelnének és tetszenének is azt hiszem. Nem utolsósorban a pacákot magát is kedvelem és ismerem a Got Talentből. 
- Michel Faber - Katacitához hasonlóan felé engem is Jen Campbell dicsérő szavai terelnek. 
Ruta Sepetys - áll is tőle itthon könyvem, és az újabbak is érdekelnének, kíváncsi vagyok a stílusára.
- Tony Parsons - több könyve is érdekelt már, de még sose jutottam el odáig, hogy tényleg megismerjem az írásait.
- Karen Chance - Nima hatása. :)
- Sarah J. Maas - Titti hatás. :)
- Philippa Gregory - hú, egy egész stóc könyvem van tőle, de még egyet sem kerítettem sorra... A másik Boleyn lányt csak filmen láttam, akkortájt kezdett érdekelni. Aztán az érdeklődés megkopott... de azért még szeretnék belekóstolni Gregory írásaiba. 

Akiktől szeretnék még más könyveket is olvasni az eddigiek után, és régóta váratom őket

- Stephen King - csak a Cujót olvastam tőle, szeretnék valami klasszikusat, borzongatóbbat is sorra venni majd. 
- Orhan Pamuk - a kedvenc szerzős posztban is előjött, rémesen régóta nem olvastam tőle, és sok könyve vár. Kapóra jön a frissítéshez, hogy a Könyvfesztivál díszvendége lesz. :) Csak két könyvét olvastam eddig. 
- Lionel Shriver - Talpra kell állni Kevin után, és merészen levenni a következő kötetét már a polcról... 
- M.C. Beaton - méltatlanul mellőzöm évek óta, pedig Agatha Raisin tetszett (de csak az első részt olvastam) és van tőle Emily Goes to Exeterem is, meg Hamish Macbeth is.
- Tóth Krisztina - a Vonalkód néhány éve nagyon bejött, de azóta sem tértem még vissza hozzá. A malacfejes könyvén kívül van pedig pár, ami érdekel még.
- Sofi Oksanen - biztató volt  a kezdés a Baby Jane-nel, akarok még tőle olvasni!
Forrás.
Victoria Schwab - azt, hogy rendkívül tehetséges, már megtudhattam az Archívum sorozatból, de van még ezeken kívül számos könyve, ami talán még azoknál is jobb. Mindenképp szeretnék még olvasni tőle.
- Charlaine Harris - bár nagyon bejött az első True Blood, méltatlanul félbehagytam és hanyagoltam azóta is a szerzőt...
- On Sai - Calderon első része óta parlagon... Pedig az milyen jó volt! :)
- Lauren Weisberger - a Pradát nagyon csíptem, de azóta sem olvastam tőle semmit.
- Jostein Gaarder - tőle is csak egy könyvet olvastam, A történetárust, ami nagyon tetszett, de azóta nem vettem a kezembe másik regényét. 


Katacitához hasonlóan majd szeretnék összeszedni egy konkrét könyves listát is külön, amik régi "adósságok", persze nem akarok rájuk kötelezettségként gondolni, inkább valami belső kényszer hajt feléjük. :)

Csatlakozni ér!
Íme a többiek posztjai: Katacita, Nita, Sister,

5 megjegyzés:

  1. na halljátok, olyan pöpec posztot írtam anno Faber bíborsziromjából, és akkor oda se bagóztatok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sállálá. :D
      Engem egyébként Jen a The Book of Strange New Thingsre izgatott rá a videójában. Megnézem a régi posztod. ;) Bár azt írtad helyenként spoileres. :D

      Törlés
    2. mindegy is, csak olvassátok, nagyon jó. :D (mmint a könyv)

      Törlés
  2. Jók ezek a spontán kialakuló körbeposztok. :)

    Tényleg, Ruta Sepetys két könyve nálam is régóta vár, találkoztam is vele élőben, mégsem olvastam még tőle semmit... Charlaine Harris sorozatából én vagy 5-6 részt elolvastam, aztán rájöttem, hogy már nem is szeretem, így megszabadultam az összes kötettől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jók! :) Még lesz, amit megírok. :)

      Ruta Sepetys, nahát, nálad is kicsit "mostoha" lett, ideje elővenni! :))) Nagyon szerettem volna találkozni vele én is, de nem tudtam aznap elszabadulni. :/
      Charlaine Harris úgy gondolom kap tőlem még egy esélyt, ha már tetszett az az első rész. :) Aztán majd meglátjuk!

      Törlés