2016. október 24., hétfő

Beszéljünk a szexről!

Forrás.
A Témázás ehavi témája a TABUTÉMA? - a felvilágosítókönyvektől a mamipornókig, vagyis igazán merészek és pikánsak leszünk (vagy nem), és körüljárjuk a szex témakörét a könyvekben. 

Az a helyzet, hogy az erotikus irodalmat, és a manapság divatos mamipornókat nem kedvelem, és nem is nagyon olvasok olyan könyveket, amikben szexkapcsolat, de akár csak a sima romantikus összejövünk - nem jövünk össze áll a középpontban. Engem ez a vonalvezetés untat, és ebben nagy szerepe van annak is, hogy a könyvekben megírt szex az esetek többségében egész egyszerűen esetlen lesz. Én olvasóként izgalmat, szenvedélyt és fülledtséget várnék az ilyen jelenetektől, és azt is, hogy ne legyen öncélú. Ne csak egy epizód, egy közbeiktatott jelenet legyen, mert ahogy mondtam, nekem az nem elég történetnek, hogy összejövünk és szexelünk. A szexualitás legyen része a szereplők közti dinamikának, valamerre mozdítsa el a kapcsolatukat, az egymáshoz való viszonyukat, alakítson valamit a cselekményen. Legyenek benne érzelmek, és legyen értelme, hogy ott van az a jelenet a könyvben, ne csak úgy lógjon a levegőben, csak hogy a szerző is kipipálhassa, na a füstölgő puskacső is megvan, mehetünk tovább.

Forrás.
A szexjelenetek sutaságát a nyelvezet is befolyásolja. Igaz, ami igaz, olvastam már angolul is nevetnivalóan gyenge és béna szexjelenetet - A szürke ötven árnyalatát felütöttem egyszer a könyvesboltban, és persze, hogy jó érzékkel Ana szüzességének elvesztésénél... Jaj anyám, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek rajta -, mégis magyarul lehet talán a legrettenetesebb szövegekkel találkozni... A magyar nyelv nem alkalmatlan arra, hogy szexisre vegyük a figurát, lehetne izgalmasan írni intim jelenetet, valahogy mégis egy technikai jellegű leírás benyomását kelti sok ilyen szöveg, annyira tele van szakszavakkal. Mert vannak szakszavaink, meg vannak csúnya szavaink, ééés ennyi. Nem mindegy, ugye, hogy kúrjál meg rendesen vagy fuck me in earnest...


Az az igazi vörösen lobbanó szenvedély, amit egy ilyen jelenettől várna az ember elég kevés könyvben köszön vissza. Lehet, hogy unalmas már a Moninggal való példálózásom, de ő az, aki tényleg tud jól írni ebben a témában, gondolok itt akár a Mac és V'lane közti izzásra, vagy a Mac és Barrons közti, itt-ott már-már harcba forduló szenvedélyre. A köztük lévő intim jeleneteknek már az elejétől fogva ráadásul komoly hatása van a cselekményre is - a kitörölt emlékek és a visszatérők... aki olvasta, tudja mire célzok. :) (Nima drágám, csókszi! :))
Mellesleg lehet némi humort is csempészni a témába, Moningnak ez is megy.


Forrás.
Az egyik vesszőparipám, hogy a szex mennyire jelen van a szépirodalomban is. avagy mennyire álszentek is a kardigános könyvek néha. Teljesen más a stílus persze és a kontextus is az ilyen könyvekben - viszont nem jelenti azt, hogy ne jelenhetne meg itt is az öncélúság, vagy furcsaságok, szemöldökemelős jelenetek. Szegény Jókai Annáról amíg élek a zacskók és a hímvessző archoz szorítása fog eszembe jutni - jajj! De a Problemszki szálloda, ami egyébként elég aktuális menekültügyi problémákra tér ki, szintén tocsogott a testnedvekben, és a "kandírozott pinában", ami (sajnos) nem egy rockegyüttes neve (Bill, eszembe jutsz!) :D Ó és hát a Selyemben is van orális szex, mit tagadjuk. Rendkívül szofisztikáltan persze.

A perverzió már kifejezetten zavar, van ami már egyszerűen túl sok. Egyszer még Neil Gaiman is kiakasztott, annyi sok perverz novellája volt a Tükör és füst című kötetében. Nem kéne minden novellába belerakni egy faszt, csak hogy ott ácsorogjon. 
Az agyam valahogy a bloodlust és a sexlust tárgykörét se tudja egymáshoz közel hozni, így eléggé undorodom a vámpíros kéjelgéstől, főleg a vérszívásban lelt örömtől, brrr. Kivétel volt a True Blood, aminek az első részét olvastam (eddig), és ott azért emlékeim szerint volt jó szex (a temetőben juj!), de annyira nem izgultak a vérszívásra (vagy csak halványulnak az emlékeim). 
De olvastam ennél kinkybbet is, pl. a Tizenegyezer vesszőt, amiből szerencsére nem sokra emlékszem, csak arra, hogy jesszusúristen, mi volt ez?! És aztán mint az atomcsapás jött a The Teratologist, amiben válogatott undorítóságok és aberrációk vannak, brr. Ennek ellenére volt azért története is, és emiatt azért volt értelme elolvasni - a Tizenegyezer vesszőről azt hiszem ezt nem lehet elmondani. 

A ma népszerű szürke és társai, meg az azok után született dominás, bilincselős és ki tudja még milyen könyvek helyett én ajánlom olvassatok inkább Emmanuelle-t, abban legalább szexi szex van, és valljuk be, most akkor a körítésért kell az a szexkönyv, vagy a szexért? 

Azt hiszem aki soha semmi szexes könyvet nem olvas, még az is találkozott szexes könyvvel, ha máskor nem, hát gyerekként valamelyik felvilágosító jellegű olvasmányában. Elég sok ilyen könyvet adnak ki, és szerintem van létjogosultságuk is, persze nem beszélgetés nélkül, de akkor is jó, ha van valami, amit egyedül is lapozhat a gyerek, és tájékozódhat. Persze manapság már két kattintás a neten a legkeményebb pornó is, szóval nem tudom álomvilágban élek-e, ha most a Peti, Ida és Picurit és A sehány éves kislányt emlegetem. :) Nekem ezek a könyvek voltak meg. Aztán később kaptam egy három részes, három korosztálynak szóló A férfi és a nő című könyvsorozatot. Teljes megdöbbenéssel fogadtam, amikor a szüleim megvették ezeket, mert azt hittem nekik lesz. :D :D :D Ezek emlékeim szerint jó kis könyvek voltak, mindenfélét elmeséltek, rajzos és képes verzióban is. Egy jó része persze rém ijesztőnek tűnt, de hát nem véletlen kell felnőni ezekhez a dolgokhoz. :)



Mindenesetre én abszolút pártolom a könyves segítséget a felvilágosításban, és bizonyára lehet manapság is találni jókat, vagy ha nem, hát elő kell kotorni azt a Peti, Ida és Picurit. :) 



Csatlakozni most is lehet bátran, senki ne pironkodjon! Lehet jönni saját poszttal, vagy csak írjátok meg a véleményeteket kommentben! Ha posztot írtok, akkor szóljatok nekem, vagy bármely más témázónak, és belinkelünk titeket is! 

A többiek szexis-szexes posztjai: 


Utóvéd (később csatlakozók): 


És most megyek Nimához, remélem rakott a posztba bőven kiltes, avagy akár kilt nélküli pasikat is! :D ...
Forrás.

39 megjegyzés:

  1. látom, Moning nő létére olyan hatást gyakorolt ránk, amire kevés pasi képes. :D (kivéve persze Barronst.) én is őt hoztam példaként, hogy így kell ezt megírni.
    a TB első részében volt szex? én nem is emlékszem. ezek szerint nem volt túl nagy hatása rám. mondjuk szinte az összes vámpíros könyvben van valami szex, hacsak nem kirívó valami miatt, én simán el is felejtem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Moning tud valamit, úgy látom mind megemlítettük. ;) Barrons ugyebár külön kategória, az alfa (és omega :D).
      Volt szex a TB első részében, nekem úgy rémlik a főszereplők egy síron estek egymásnak a temetőben. És még esett is, szóval elég fura volt. :D
      Jaj, a vámpíros szexről most eszembe jutott Jeaniene Frost, és a rózsaszín ondó wááááá.

      Törlés
    2. téényleg, a rózsaszín ondó. :D emlékszem, hogy kiakadtál rajta. :D Zenka meg azon, hogy Bones-nak egyszer elfátyolosodott a tekintete. hát na. pedig ez is egy jó sorozat. zongorát falhozvágós.:D

      Törlés
    3. Szerintem Amadea akadt ki először rá, de mitagadás, én se rajongok. Mondjuk eleve nem tudok azon túllendülni ugye, hogy a vámpírnak nem ver a szíve. Ha nem kering a vére, hogy lesz erekciója? :D Lehet, hogy túlságosan praktikusan gondolkodom néha a fantasyhez, de ezeken a logikátlanságokon elbuknak nekem mindig a vámpírok, aztán persze egy-egy jobb sztori kedvéért megbocsátok.
      A vámpírok kvázi hullák, és vértartályok, és hát ez azért fúúúj.

      Vajon az elfátyolosodó tekintet is rózsaszín volt? :D

      Törlés
    4. khm. a könnye az az volt... :DD
      én ugye még a klasszikus vámpírokon nőttem fel, úgyhogy én eleinte ezt az egész vámpíros dugós vonalat elutasítottam, de aztán rájöttem, hogy sokkal szórakoztatóbb alakváltókkal tenni azt, amit egyébként emberekkel szoktak. innentől meg nem gondolkodtam rajta, miért áll fel, meg egyáltalán. :D jó kis könyvek tudnak lenni ezek is, csak nem kell őket komolyan venni.

      Törlés
    5. meg ha belegondolsz, már eleve a vérszívás abszurdum. miért kell az utánpótlás? hová lesz az, ami eddig ott volt? emellett egy-egy erekció már csak mosolyra fakaszt.

      Törlés
    6. PuPilla, a vámpírokban engem is az erekciójuk zavar a legjobban :DDDDDD

      Törlés
    7. Ja tényleg, a könnye az volt... XD
      Igazad vagyok, nem kell azon gondolkodni miért áll fel, feláll és kész. :D :D :D Levontam a megfelelő konzekvenciát?! :D

      Persze, abszurdum, egy vértároló az egész ember, pfuj, alvadt vér. :O :D
      mosolyra fakasztó erekció háhh :D

      Törlés
    8. Zenka, akkor vámpírtüntetésre csinálunk "le az erekcióval" transzparenseket! :D

      Törlés
    9. Vagyis vámpír-ellenes tüntetésre. Már összeszavakat a keverem. Meg a fogalmakat is. ;)

      Törlés
    10. Amúgy lehet azért szívják a vért, hogy erekciójuk legyen :D- csak ötletelek.

      Amúgy meg, naná csináljunk tüntetést ;)

      Törlés
    11. A vámpírok egyszerűen mindig kő kemények:D
      Mondjuk IRL (haha) elég ijesztő lehet egy pink ejakulátum spricc :D

      Törlés
    12. Ja, brrr. Meg jéghidegek, arról ne is beszéljünk.
      IRL ne forduljon ilyen elő! :D

      Törlés
  2. (Nem voltam bejelentkezve, és az előző hozászólásom eltűnt... :( )
    "Nem kéne minden novellába belerakni egy faszt, csak hogy ott ácsorogjon." Hát ezen olyan jót nevettem. :D
    És mind a három A férfi és a nőt egyszerre kaptad meg? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, sok minden elszállt? Ha üres kommentboxra léptet olyankor és már ott a google-fiók név, akkor még visszaszerezheted a beírt szöveget, ha a vissza nyílra kattintasz. Akkor ki tudod másolni a kommentet és újratöltve az oldalt, bemásolhatod. Majd legközelebb próbáld ki. :)

      ;)) Örülök, hogy tetszett.

      Igen,egyszerre kaptam meg, így nyilván lapozgattam már 7-8 évesen is a későbbi köteteket is. ... Hát annyi baj legyen, azért megmaradtam. :D

      Törlés
    2. Nem gond, nem írtam túl sokat. :) Mintha próbáltam volna a vissza nyilat, de nem használt. Sebaj, semmi fontos nem volt benne. :)

      Törlés
  3. Nagyon jókat somolyogtam itt magamban olvasás közben. Valljak színt? Nekem is megvolt a Tizenegyezer vessző (OMG, ki is borultam tőle), Emmanuelle szintén, még titkolva olvasva, és igen, ott vannak jól megírt jelenetek, de a nagy kedvenc az a Peti, Ida és Picuri (el is van rakva a saját példányom) :) Amúgy szokás szerint jó téma, ezen az egész könyves szex dolgon szoktam én is filózni - mi a jól megírt, kell-e? meg ilyenek és van, hogy vannak jók, amik mondjuk inkább romi könyvek, de a szex is a helyén van bennük. Plusz piros pont a fordítóknak, mert ahogy írod is angolul nem olyan bő a szókincs, a miénk meg a szemérmes és a durrbeled..ás között van valahol, de aki jó fordító az a középutat is megtalálja szerintem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és a macis meg a nyuszis kép haláli :P

      Törlés
    2. Hűű, micsoda vallomás, te olvastad a Tizenegyezer vesszőt?! :D Vagyis: te is!! :D
      Nekem is megvan elvileg otthon a saját Peti, Ida, Picurim. :)

      Írjál te is, ha van kedved, a könyves szex mítoszáról. ;) (tessék, még címet is találtam neked :D)
      A fordító is nagyon fontos, igen, örültem volna ezért tigitől is egy posztnak, remélem talán csatlakozik majd később. :)

      Örülök, hogy tetszenek a huncut képek. :) Ebbe a játékos irányba mentem, de azért kaptatok némi Barrons hasat-mellkast is. :D

      Törlés
  4. Óh, emlékszem erre a felvilágosító könyvsorozatra, a könyvtárban belelapozgattam, de annyira nem kötött le. Igaz akkoriban már tudtam mindent kb :D Nem kellett legalább sokat kérdezni anyutól, és ez szerintem jó dolog. Nem mintha nem magyaráznám el majd a gyereknek, hogy mi a szitu, de jobb ha már képbe kerül finoman ezekből a könyvekből.

    A magyarok egyébként tényleg nem tudnak jól szexjelenetet fordítani, de szerintem írni sem. Nem nagyon olvastam még olyat, ami emlékezetes lett volna, pedig azért olvastam pár magyar szerzőtől, de semmi emlékezetes. Amúgy tök durva hogy senki sem írta a tabu témás szexkönyveket (mint eszkortok, pedofilok, vagy durva szado mazo) csak én :D Ezek szerintem én vagyok a legfurább hajlamú. Mondjuk nem is vártam mást, én szeretek ilyenekről is olvasni, mert elég érdekes élmény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eléggé megmaradtak ezek a könyvek. Meg még sokat lapoztam a Gyermek születiket is, az egy nagy sárga könyv volt, jézusom, az totálisan premier plánban mutatott egy szülést fényképekkel, az a gyermeklelkemnek nem esett valami jól. :D Hát amúgy az ember már kb. képben van, mire a szülei odajutnak, hogy elmondják... :) jó persze csak nagyon az alapokkal. :)

      Nem vagy fura hajlamú, attól, hogy elolvasod ezeket. :) Amúgy meg felhívnám figyelmed a Teratologistra, amit belinkeltem, hát az egy brutál beteg könyv volt... abban aztán volt minden. :/

      Törlés
  5. És senki nem írta, hogy mennyire klassz képeid vannak már megint, egész idő alatt csak vigyorogtam. :D

    Te jó Ég, tisztára el tudom képzelni az arcodat, amikor megkaptad a Férfi és Nő könyveket. :D

    A szépirodalomról szólva az volt nagyon beszédes, amikor a facebookon keresztre feszítettek egy szexjelenetet- emlékszel, a TZ-ben meg is osztottam-, és jött Szee, és kijelentette, hogy ez szépirodalmi és nem is béna. Nekem baromi nagy döbbenet volt a dolog, tanultam belőle.

    Ah, nagyon jó kedélyű poszt volt, nekem feldobtad a napomat. És kedvem lett Moningot olvasni. ( Már megint.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Örülök, hogy tetszenek. :)

      Haha, ez jó, pedig nem is találkoztunk még soha! :D

      Hmm, erre nem emlékszem kristálytisztán, esetleg majd a csoportban emlegesd már fel, mi volt az.

      Moning f(or)ever! :) :P

      Törlés
  6. Velem van a baj, de nem olvastam felvilágosítókönyvet, sem ilyen nagyon részletes szex jelenetet könyvben. A sehány éves kislányra sosem gondoltam felvilágosító könyvként.
    Nem sajnos volt osztálytársam világosított fel az otthon talált pornóval. Sírtam, mert megszakításos módszerrel védekeztek, és arra gondoltam, az a sok kisbaba már nem születhet meg.
    A vámpíroknál én is mindig itt akarok el, meg persze a Swarovski támogatása sem tett jót ;)
    Az utolsó képet frankót két percig néztem, mire leesett a tantusz... Tényleg velem van a baj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a születés történetét meséli A sehány éves kislány. :) Kevéssé emlékszem már rá, de a rajzok szépek voltak. Majd előkeresem.
      A pornós eset valóban nem a legjobb, azért remélem valaki helyretette neked a dolgokat később máshogy.

      Swarovski :D Kéne ilyen óriásplakát Edwarddal. Támogatta a Swarovski... Vagy Bellával együtt: ragyogni akar ő is? Vámpírrá tennéd? Vegyél inkább Swarovskit neki! :) Micsoda kiaknázatlan reklámkampány rejlett ebben. :)

      Ejj ejj, azt hiszem tényleg túl soká kellett akkor nézned a képet. :) Majd legközelebb visszatérünk kevésbé kétértelmű és pikáns témákhoz. :)

      Törlés
    2. Bubu, te vallásos nevelést kaptál?
      Kikerekedett a szemem azon amit írtál,hogy pont az jutott eszedbe az első pornóról amit láttál. Aláírom, ha túl korán látsz olyasmit amire nem vagy felkészülve, az sokkoló lehet, de miért pont a meg nem született babák jutottak eszedbe?

      Törlés
    3. Pupilla: Nekem megvan, de az inkább a terhességről szól, nem arról, hogy készül a gyerek. Kb. annyi van, hogy nagyon szorosan ölelkezik apa és anya, mert szeretik egymást.
      Szerintem frankón swarovskiképűnek nézett ki a filmben :) Úgy nevettem, mikor megláttam, majdnem leestem a székről :)
      Titti: Nem kaptam kimondottan vallásos nevelést. Alsó tagozatban egy évig jártam hittanra, és a szomszéd néni elvitt vasárnap a templomba. Utána megkérdezték a szüleim, akarom-e folytatni, és nemet mondtam. Választhattam.
      Szerintem arról van szó, hogy tizenegy lehettem, amikor ez az "önképzőkör" volt, és nem is tanultunk még ezekről. Az egyik lány elmagyarázta, hogy ha a folyadék bent maradna, abból lenne a gyerek. Szerintem ezért jártak utána ezen a gondolataim... Meg ugye nem a nagy szeretet jött át, hanem amolyan kötelező rossznak tűnt azért, hogy gyerek lehessen. Így végképp pazarlásnak tűnt. :)
      Nem mertem erről senkivel beszélni, így magamban kellett helyreraknom a dolgokat, és túl kicsi voltam ehhez.

      Törlés
    4. Igen, ez igaz. :) Persze ez is hozzá tartozik a felvilágosításhoz. Mindenesetre szerettem. :)
      "Swarovskiképű" :D

      Túl korán jött neked ez az élmény. Kár, hogy nem volt kivel megbeszélni. :/ Egy jófej nővér, vagy laza nagynéni jól jönne ilyenkor mindenkinek.

      Törlés
  7. Nálunk a Gólya Hozza volt az első felvilágosító kiskönyv, ha jól emlékszem. Annyira nem érdekelt a téma, amikor tizenpár évesen már igen (még a net korszak előtt, vagy nagyon az elején), akkor azt gondoltam a legjobb info forrás a romantikus könyvek, emlékszem hogy kijött a szemem mint a csigának valami Beatrice Small könyv szexjelenetétől :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nem ismerem, de valami hasonló mintha lett volna, ilyen régi kis füzetecske.
      Azért ebből is látszik, már régen is sok volt a "romantikusnak" eladott "erotikus". :)

      Törlés
  8. nálunk Lux Elvira: 'Lépéspróbák egymás felé' volt a felvilágosító könyv. Utána jelent meg a könyvespolcon, miután már rég elolvastam anyám pornó könyveit...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt sem láttam még. :)
      Haha, hát igen, nem voltak széfben, csak a polcon, szóval úgyis megtalálja a gyerek az ilyen könyveket. :) Főleg ha könyvmolylelkületű eleve. :D

      Törlés
  9. Ezek a képek! Szakadok! :D Igen, gondoltam, hogy megemlíted Mo(a)ningot! :D Mert a reggeleidet is forrón szereted! ;)
    Ha témáztam volna, leírtam volna A szégyentelen kézről kézre adott pornóregényt, amit a mamám polcán találtam, ahol bizony akadt még egy-kettő... :D És nem felejtem el a másik mamám tanyáján töltött nyári délutánokat, amikor felfedeztem egy (mai szemmel és ingerküszöbbel inkább csak bohókás) "pornó" magazinocskát, amit egy nagy mesekönyvbe rejtve lapozgattam, míg a többiek sziesztáztak... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek. :)))
      Na most aztán Mo(a)ninggal utalgatsz itt, aztán más nem is érti. :D (Pedig valahol fenn van a blogon is az a bizonyos szuper I love my Moning hot -bögre! :))

      A Szégyentelent emlékeim szerint egyszer mesélted egy posztodban... de lehet, hogy rosszul emlékszem.

      Törlés
  10. Zseniálisak a képek, főleg az első kettőn nagyon jót mosolyogtam. :)

    A poszton meg hol bólogattam, hol nagyon nevettem. Tök jó, hogy behoztátok ezt a témát, ráadásul mindannyian teljesen egyedien jártátok körül.
    Nekem ezek a felvilágosító könyvek kimaradtak, viszont magamnak vettem kettőt is, az egyik bugyirózsaszín volt, a másik meg piros, és persze nem győztem dugdosni őket a szüleim elől. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek! Próbáltam konszolidáltakat választani, nem meztelenkedőset. :)

      Élelmes voltál, felkutattad te magad, és ha nem kaptál, megvetted! Itt kezdődik az érdeklődő könyvmolyság!
      Ha van kedved, csatlakozz te is a témához, bármikor lehet!

      Törlés
    2. És már meg is írtam a bejegyzést :) http://konyvgalaxis.blogspot.hu/2016/11/temazas-szex-vajon-mi.html

      Törlés
    3. Ó, szuper! Gyors voltál! :) Megyek is, és megnézem. :)

      Törlés