2015. december 13., vasárnap

Sarah Addison Allen: Lost Lake

Régóta el akartam már olvasni a Lost Lake-et, pedig még bőven van más könyvem is a szerzőtől, ami várakozik (pl. a Waverley-kert), mégis ez vonzott legjobban, ezért úgy döntöttem, még idén sort kerítek rá.


Kicsit elveszettnek érzem magam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Gyorsan végeztem vele, de némileg üresen hagyott, olyan semmilyennek éreztem nagyon sokáig. Párszor sikerült belenyúlnom mostanában olyan olvasmányokba, ahol 70%-nál indul el valami. Jelen esetben azt a valamit is kevéskének éreztem, pedig érdekes módon a recept jó volt: kedves, cserfes, egyedi kislány, családi drámák és titkok, misztikum és mágikus realizmus, nők, akiket átok sújt, egy elhagyatott hely, és későbbi sorsának kérdése... mégsem lett maradandó. 

Az írásmód szép és stílusos, a történet bájos, és előhoz az emberből érzelmeket is, tehát egyáltalán nem rossz - csak mégse jó, és számomra nem volt annyira eltalált jelen esetben a mágikus elem sem, az aligátor-fiúval és a dobozkával. Ebben viszont közrejátszhatott az is, hogy sikerült valami kicsit hasonlót olvasnom ehhez nemrégiben - nem árulhatom el mi volt az, és mi a közös elem, mert az ordas nagy spoiler lenne mindkét könyvre nézve. :) ... 

A karakterek sokfélék, és mindenkinek van egy érdekes sors-fonala, mégis mintha nem akarta volna rendesen kibontani ezeket SAA.
Selma és a charmok, Eby és a véget nem érő nászút, Lisette és a némaság, Bulahdeen tragikus gyerekkora...

A főszereplő Kate nem került nagyon közel hozzám, sokkal inkább az excentrikus lánya, Devin, aki sajátos divatot diktál, néha tütüt hord napszemüveggel, vagy épp tündérszárnyakat "növeszt", igazi álmodozó és vadul szabadon létező lélek. :) 

Azért jó szívvel gondolok mindenkire, de összességében nem az én könyvem volt, és marad a topon a szerzőtől a Sugar Queen, ami nagy szerelem volt. :) 

A helyszín egyébként elbűvölően kisvárosi, és még ezen belül is nagyon eldugott helyen játszódik, a titokzatosság, az elzárkózás és valahogy a törvényenkívüliség lengi be, mintha itt nem lennének érvényesek a földi élet szabályai. :) Lost Lake sorsa pedig izgalmasan alakul a végére, bár borítékoltam volna az elején is, hogy ez lesz.

Természetesen fogok még olvasni Sarah Addison Allentől, várólistás a Waverley kert és a Peach Keeper is. 

10/6,5

Kedvenc idézet: “Don't you wish you could take a single childhood memory and blow it up into a bubble and live inside it forever?” 


Fülszöveg: "From beloved bestselling author Sarah Addison Allen comes her long-awaited new novel, Lost Lake, about heartbroken people finding hope at a magical place in Georgia
Suley, Georgia, is home to Lost Lake Cottages and not much else. Which is why it's the perfect place for newly-widowed Kate and her eccentric eight-year-old daughter Devin to heal. Kate spent one memorable childhood summer at Lost Lake, had her first almost-kiss at Lost Lake, and met a boy named Wes at Lost Lake. It was a place for dreaming. But Kate doesn't believe in dreams anymore, and her Aunt Eby, Lost Lake's owner, wants to sell the place and move on. Lost Lake's magic is gone. As Kate discovers that time has a way of standing still at Lost Lake can she bring the cottages—and her heart—back to life?
Sometimes lost loves aren't really lost. They're right where you left them, waiting for you to find them again."


17 megjegyzés:

  1. Én is így éreztem a könyvvel kapcsolatban :/ A Waverley-t magyarul fogod vagy angolul olvasni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :/ Hm, akkor nem vagyok egyedül. A Waverley-t azt kivételesen magyarul, mert úgy van meg. :)

      Törlés
    2. A magyar kiadás gyönyörű :) Most meg is fogdostam :D Én is újra szeretném olvasni, már egy éve elterveztem, de angolul szerettem volna a folytatásával együtt, viszont bookdepón annyira felmentek az árak, hogy várok velük nyárig.

      A Lost Lake-et megveszed majd magyarul?

      Törlés
    3. Igen, nagyon szép, most be is tettem a jövő évi vcs-be. :))

      Nem, nem veszem meg.

      Törlés
  2. Ah, én is úgy szerettem a Suger Qeent- és van benne az a hóember építős romantikus jelenet, azt akarom, most télen, naaa, essen már a hó :D. Sajnos most lebeszéltél erről a könyvről, pedig esélyes volt a "Zenka karácsonyi ajándékba vesz magának egy könyvet" címre. Hát mást fogok rendelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jól összerakott könyve lett a Sugar Queen, hogy azt nehéz übrelni. Nekem a szekrény a sok édességgel maradt meg... meg a postásfiú... :) Jó volt nagyon.
      A Lost Lake még nem jelent meg magyarul, nem néztem mikor fog, de még nincs borító se.

      Törlés
  3. Hmmm...vegyes érzelmeket keltettél bennem. Az a 6,5 annyira nem rossz. Pedig az alapötlet tényleg jónak tűnik, a potenciál megvolt benne, viszont nem tudott jól élni vele az írónő :( A Sugar Queent bírtam nagyon (tipikus kis téli olvasmányként maradt meg az emlékeimben), meg a Waverley-t is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam érzékeltetni a posztban, hogy nem rossz ez egyáltalán, de nekem inkább középszerűként csapódott le, az is lehet, hogy én voltam most kevésbé fogékonyabb, szóval aki szereti a könyveit, szerintem nyugodtan vágjon neki. :) :) Ne bizonytalanodj el miattam. :)

      Törlés
  4. Ajjaj. Nekem a Waverley volt a csúcs, a Sugar Queen kellemes volt, a Peach Keeper viszont szörnyű. A Lost Lake-be inkább beleolvasok valahol, nem akarok még egyszer felsülni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor esélyes, hogy a Waverley nálam is überelheti a Sugar Queent. :) Mindenki nagyon szereti.
      Hát, igen, lehet, hogy jobban jársz, bár nem tudom a beleolvasás mennyire ad majd képet.
      A Peach Keeper olyan gyönyörű, de valóban nem születtek róla nagyon jó vélemények. :S

      Törlés
    2. Bár én sosem fogalmazok olyan sarkosan, mint Amadea, de nekem meg pont a Waverley volt csalódás, és a Barackfa titka jött be nagyon. A Waverley kert szó szerint felbosszantott ;). Nagyon érdekes, hogy ki mit lát egy könyvben, nem? :D

      Törlés
    3. Érdekes, igen. :) Hallottam már mástól is, hogy a Waverley pl. nem tetszett neki, szóval igazságot nem lehet tenni, én is inkább majd megnézem magamnak még amik vannak a szerzőtől :)

      Törlés
  5. Oké, mivel te is, és Üstökös se szerette ezt a könyvet nem fogom elolvasni. De jaj, most kedvem támadt újra Sugar Queenre! (El kell hoznom otthonról :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajj :D Jó ötlet az újrázás, úgyis télies a könyv. :) :)
      Olvastam pár véleményt még Gr-en, mások is emlegetik, hogy nem vonzotta annyira magához őket a könyv, mint a karakterekben és a történetben rejlő lehetőségei adták volna. :S

      Törlés
    2. Dóri: Nehogy nekem még egyszer ilyen kijelentést tegyél :D Nehogy már két ember véleménye miatt ne olvass el egy könyvet, amit amúgy szeretnél :D Lehet, hogy neked tetszeni fog, mi meg csak rosszkor olvastuk.

      Sugar Queen, óó. A narancs borító miatt meg azért, mert tavasszal olvastam, mindig elfelejtem, hogy ez tulajdonképpen téli könyv :D

      Törlés
  6. Én a Weaverly-t és a Sugar Queent nagyon szerettem, A barackfa titka viszont már csalódás volt. Ezek szerint sajnos ez sem hozzá a várt szintet. :( Lehet az újdonság varázsa veszett már el nekünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem, hogy nem jött be neked annyira. :( Hát, inkább mintha nem találná meg ugyanazt a hangot, ami kicsit mágikus és nagyon közel visz a szereplőkhöz.

      Törlés