2015. január 9., péntek

Töltelékposzt - egy újabb book tag


Már néhányan kitöltögették ezt az év eleji book taget, és én is kedvet kaptam hozzá, miért ne interjúztatnám meg magam a terveimről újfent. ;) Íme: 

1. Hány könyvet szeretnél elolvasni a 2015-ös évben?

75-öt jelöltem a Goodreads szokásos Reading Challenge-én, így ezt célzom meg, de ha kicsit alá vagy fölé lövök, hát nem történik semmi. :) Az előző évekhez hasonlóan jobb oldalt van egy csúszka, ami mutatja, hol tartok a challenge-ben az év során.


2. Újévi fogadalmak a könyvekkel kapcsolatban…?
Konkrét fogadalmakat nem nagyon teszek, csak próbálok erre vagy arra tendálni, kitűzök kisebb célokat és irányokat. Például folytatom a tudatos vásárlást, amivel idén is tovább szeretném csökkentei a zsákmányolt példányokat, és kerülni az impulzus-vásárlásokat. Szeretném teljesíteni a várólista csökkentést idén is, és szeretnék sok jó könyvet olvasni, olyanoktól is, akiket egyébként szeretek nagyon, de még mindig nem olvastam a teljes életművet: Rowling. Harris, Picoult... 



3. Melyik az a könyv (csak egy konkrét!), amit biztosan elolvasol idén?
Biztosan elolvasom Rowlingtól a The Casual Vacancyt, vcs-be is bekerült, és már annyira fenem rá a fogam, hogy amint a két jelenlegi aktuális olvasmányom közül befejezek egyet, rávetem magam. (Már a könyvjelzőt is beletettem! ;) )



4. Mely trilógiát/sorozatot fejeznéd be ebben az évben?
Maggie Stiefvater The Wolves of Mercy Fallst szeretném befejezni, az utolsó kötet, a Forever van csak hátra, tavaly elmaradt, bár egyszer belefogtam. 



5. Ha már a trilógiáknál és a sorozatoknál tartunk, melyik trilógiába/sorozatba (mindegyikből max. 2) kezdenél bele?
Az Otoriak történetébe és a Szent Johanna gimibe a sorozatok közül, a trilógiák közül pedig Kerstin Gier Rubinvörösébe (Időtlen szerelem trilógia).



6. Melyik egyrészes/kétrészes könyvet (max. 3) olvasnád el 2015-ben?
Valószínűleg minden héten mást mondanék erre a kérdésre, most épp ezek ugranak be: Michael Ende: The Neverending Story, Itó Projekt: Harmónia, Audrey Niffenegger: Her Fearful Symmetry.



7. Válassz két könyvet, amit csak azért szeretnél elolvasni, mert jókat hallottál róla! 
Alan Hollinghurst: The Line of Beauty, Carolyn Baugh: Kairói kertváros. A régebbiek közül választottam. :) 



8. Válassz két olyan könyvet, amit a borítója miatt fogsz elolvasni!
Amiket így szemelek ki, azok rendszerint új szerzemények, szóval előre nem tudom megmondani, de pl, amit a borítója miatt vettem meg, és olvasnám már: Anne-Marie Conway: Butterfly Summer

Akinek van kedve, nyugodtan viheti tovább a book taget, én Theodoránál és Liliane-nél láttam. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése