2013. augusztus 13., kedd

Mindig van új a nap alatt

Bár már lehet, hogy hallottatok róluk innen-onnan, szeretnék azért mutatni egy csokor újdonságot, főleg azért, mert ezek engem is érdekelnek. :) 

Hamarosan érkezik Helen Fielding új regénye, a Bridget Jones harmadik része, Mad About the Boy címmel. Olyan iszonyú régnek tűnik már, amikor a Bridget Jones könyveket olvastam a könyvtárból, kisgimis koromban, majd utána meghallgattam a hangoskönyveket is, Udvaros Dorottya előadásában, de nagyon örülök, hogy ennyi év után mégis folytatódik a sorozat. Jó emlékeim vannak róla, de az igazat megvallva azóta hallottam rosszakat a fordításról (ezekre a részletekre nem terjednek ki az emlékeim), és csakis angolul szeretném olvasni az új könyvet. Nomeg, be kellene iktatni előtte egy Bridget 1-2 újrázást is. :)

Várható megjelenés 2013. október


Jön Sarah Addison Allen új regénye is, a Lost Lake, aminek meseszép a külseje, és a szerzőt ismerve, a tartalom is varázslatos lehet. 

Várható megjelenés: 2014. február


Böngészés közben akadtam rá Liane Moriarty (a What Alice Forgot - Add vissza az életem szerzője) új könyvére, a The Husband's Secretre, aminek középpontjában egy elhunyt férj rejtélyes levele áll, és az abban felfedett titkok életeket tehetnek tönkre... Először persze a már néhány éve beszerzett What Alice Forgotot kéne elolvasni. :) 
A borító mellesleg gyönyörű.



Joanne Harris sem tétlekedik, és ha jól láttam, nem követte mostanában senki figyelemmel, mik is vannak készülőben a műhelyében. Először is, megjelent egy novellája egy antológiában, ami a klímaváltozással és bolygónk jövőjével foglalkozó írásokat gyűjt. A novella címe: A is for Acid Rain, B is for Bee, az egész kötet címe pedig Beacons, és 21 történetet tartalmaz. Joanne történetét külön is meg lehet venni Kindle-re ITT


Ezen kívül pedig érkezik egy új fantasy regény is a szerzőtől, amelynek címe: The Gospel of Loki, és még egy cseppet azért várni kell rá, 2014 februárjában fog megjelenni. 

Íme egy kis részlet a bejelentésből Joanne Harris honlapjáról

"Best-selling author Joanne Harris is joining the world famous Gollancz list with a brand new adult fantasy novel based on Norse mythology. Gollancz, the SF and fantasy imprint of the Orion Publishing Group, has secured world rights, including audio and translation, for ‘The Gospel of Loki’ in a substantial six-figure two book deal struck by Gollancz Deputy Publishing Director Jon Wood and agent Peter Robinson of Rogers, Coleridge & White.
The novel is a brilliant first person narrative of the rise and fall of the Norse gods - retold from the point-of-view of the world’s ultimate trickster, Loki. It tells the story of Loki’s recruitment from underworld of Chaos, his many exploits on behalf of his one-eyed master, Odin, through to his eventual betrayal of the gods and the fall of Asgard."

Még egy fontos változás: Joanne a fantasy regényeit ezentúl Joanne M. Harris néven futtatja, de ahogy erre felhívta az olvasók figyelmét, nem Ian M. Banks-et kívánja másolni ezzel, hiszen a második neve valóban Michéle. (azért akárhogy nézem, csak-csak Banksre hajaz...) :) 
További híreket olvashattok még róla a fenti linken, pl. hogy milyen egyéb antológiában jelenik még meg írása, illetve milyen könyvhöz írt nemrég előszót stb. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése