2013. május 30., csütörtök

Májusi zárás


Elkövettem azt a hibát, hogy ezt a bejegyzést elkezdtem megírni hó közepén, mondván, hogy ááá, az áprilisi ereszdealahajamat után úgyis visszafogom magam, és nem igazán lesz könyvrendelés se, azt majd beidőzítem hó végére, és akkor csak júniusban jön meg. Ehhez képest egyrészt elleptek az ajándékkötetek, másrészt belefutottam pár akcióba is (argggh, és még Könyvhét sincs), és hát mit ne mondjak, párszor át kellett írnom a posztot...
Lássuk mivel gyarapodott a könyvtáram májusban.


Rögtön egy ajándékkal indult a hónap, Joanne Harris Peaches for Monsieur le Curé című könyvét kaptam meg, ami a Csokoládé harmadik kötete. (Magyarul Csokoládés barack címen kapható) Mondanám, hogy alig várom, hogy olvassam, de ez annyiban hazugság, hogy első körben alig várom, hogy újraolvassam az előzményeit. A Csokoládét még gimnazistaként olvastam, a Csokoládécipőt (The Lollipop Shoes) pedig bármikor szívesen újrázom, egyik nagy-nagy kedvenc könyvem.

Aztán jött az új Georges Simenon kötet az Agavétól, kedvezményesen, a Maigret és a flamand lány, ami meglepett rövidségével (130 oldal sincs), de nagyon szép kötetke. Hamarosan lesz róla írás is, már be van készítve az aktuális olvasmányok közé. :) 

Van már Gyönyörű sorscsapásom is, Jamie McGuire-től, és nem jutok szóhoz milyen csodás szép ez a kötet! A puhaborítós változatot kaptam meg ajándékba. Imádom a borítóját, remélem a könyvet is imádni fogom. :) Victoria Claytontól az A Girl's Guide to Kissing Frogs szintén ajándék volt, amitől először kicsit megijedtem, mert tévedésből azt hittem, hogy nekem már megvan ez a könyv, pedig nem is ez, hanem egy nagyon hasonló című, a Kissing Toads van meg, régebbről, szóval huhh, örülünk! :) A könyv magyarul is megjelent, Hol késel, hercegem? címen a Könyvmolyképzőtől, és brutálisan vastag. :)

Az Ad Astrától is van egy nagyon friss recim, a Jessie Lamb testamentuma Jane Rogers tollából (nem bírom nem versesen kántálni magamban az angol címet, ami The Testament of Jessie Lamb :)) Nagyon rózsaszín, nagyon modern, nagyon dizájnos borítóterv, ahogy már írtam korábban, magyar tervező, Gyermán Petra munkája, ITT olvashattok vele interjút. :)
Napokon belül elkezdem (és be is fejezem :D).

És ha már azt hinnénk itt vége van, és fel is mentem magam a könyvvásárlások bűne alól, hiszen ajándék meg reci... blabla, be kell valljak még egy könyvrendelést, ami megérkezett ma, bár nem számítottam még rá. A Könyvmolyképző gyermeknapi akciózott egyet, és én meg hirtelen akut mesehiányban kezdtem szenvedni (háhh, minő egybeesés...), szóval gazdára talált nálam a három kötetes Borz úr és Róka asszony (jójó, tudom, de csss :D), illetve a Measle és a Mordmágus. Mert igenis, miért ne olvashatnék mesét, ha hatszáz forintért utánam dobják, egyrészt, másrészt meg lehet, hogy el fogom utána ajándékozni. :)
A Borz úr és Róka asszony illusztrációi nagyon nagyon szépek. :)



A májusi mérleg tehát 9 könyv, ebből 3 ajándék, 1 reci, 1 olcsóbb reci és 4 nagyon olcsón vásárolt könyv. :) Így már nem is olyan vészes, ugye? :)

U.i.: Nézzétek meg Amadea beszerzéseit is! ;)

2 megjegyzés: