2012. december 2., vasárnap

December, advent, várakozás és vágyakozás

Megérkezett a december, és bár nem mindenki örül neki - a hideget azért én sem várom - azért lesz okunk rá néhány közelgő esemény, könyvmegjelenés miatt. Lesz például molyos karácsonyi ajándékozás és hatalmas Molyszülinapi összejövetel is, az oldal 4. születésnapját megünnepelendő.
Nameg lesz karácsony is :D...
Akinek még nem duzzadt elég nagyra a kívánságlistája, szemezgessen kicsit az ajánlómból. :)

Vigyázat, kimerítő könyvmustra következik! :)

Általában nem járok élen a könyvmegjelenések kapcsán a dobpergetésben, és mindig mindenki megelőz, hogy valamiről hírt adjon, de ez most nem akadályoz meg abban, hogy ajánljak néhány olyan újdonságot, ami engem is érdekel, még akkor is, ha esetleg találunk már ezeknél frissebb aktualitásokat is.


Máté Angi: Az emlékfoltozók - Bár még csak a Mamót olvastam a szerzőtől, a stílusa nagyon megfogott, és csak jókat hallottam eddig a Rofusz Kinga által illusztrált Kapitány és Narancshal, és a legújabb, Az emlékfoltozók című kötetről is.
Ez a képi világ úgy érzem nagyon illik Máté Angi írásmódjához.



SchäfferErzsébet: Káprázat az élet! - Egy újabb elgondolkodtató, vesénkig hatoló történetcsokor, életképek amik messziek, de mégis közeliek, és valahol mind a miénk is egy kicsit... Ilyesmire számítok Schäffertől. Sok elmaradásom van még tőle, de eddig mindent nagyon szerettem, amit tőle olvastam.







Mette Jakobsen: Minou szigete - egy elbűvőlő, téli, dán mese ígérete.  Fülszöveg: "Ez a történet egy szigetről szól, ami olyan kicsi, hogy egyetlen térképen sem szerepel. Egy kislányról, akinek az édesanyja egy évvel ezelőtt elindult otthonról a legszebb cipőjében és soha többé nem tért vissza. Szól még Tiszteletesről, aki japán tornagyakorlatokkal tölti az idejét, Ládásról, aki különleges dobozokat szállít avilág minden tájára. Meg Nevenincs kutyáról, aki nagyon szereti az almás sütit, a tüzes karikákon való átugrálást viszont annál kevésbé. Amikor a tenger egy ismeretlen fiút sodor a partra, az ő egyhangú életük teljesen felborul, Minou pedig nyomozásba kezd… Ennek az elbűvölő regénynek ott a helye a műfaj legnagyobb klasszikusai, A kis herceg és A végtelen történet mellett. Mette Jakobsen 1964-ben született a dániai Koppenhágában. Jelenleg a Sydney melletti Newportban él és kreatív írást tanít."


Bernard Minier: A fagy - erről még nem sokat hallottam mástól, de igencsak új. Úgy tűnik, amennyire utálom a hideget, olyannyira szeretek róla könyvben olvasni. Katasztrófafilm hangulat a Pireneusokban. Kicsit Dan Brown Deception Pointja jutott róla eszembe.







J. K. Rowling: The Casual Vacancy / Átmeneti üresedés - Számomra is meglepő módon nekem, mint elkötelezett Rowling rajongónak, még nincs meg a saját példányom a szerzőúj könyvéből. Pedig nemsoká megjelenik magyarul is a Gabo gondozásában. Egy kicsit drágállom, és hatalmas a könyv, várom az olcsóbb paperbacket belőle Mert azért persze az már elképzelhetetlen, hogy egyáltalán ne legyen belőle példányom - annak ellenére is, hogy eddig nem sok jót hallottam a sztoriról.


Karen Marie Moning: Iced - az Moningos blogbejegyzésem után azt hiszem ehhez nem is kell mit hozzáfűznöm. A Fever sorozat spin-offja, Danivel. :) Dude! :)
Aki kicsit is aggódna amiatt, hogy minden Dani szemszögéből jön majd, szerintem csak dőljön hátra és nyugodjon meg, az első értékelések szerint ugyanis ez cseppet sem zavaró, és remek történetet kapunk, amiben ezúttal Ryodané és Danié a főszerep. :)





Joanne Harris: Csokoládés barack - a már sokat emlegetett megjelenés, a Csokoládé harmadik kötete, ami már harmadik borítótervénél tart az Ulpiusnál. :) Peaches for Monsieur le Curé az eredeti cím, ahogy majd fogyasztani fogom, ha egyszer a kilométeres várólistám végefelé érek. :)
A Csokoládét még gimnazista koromban olvastam, a Csokoládécipőt pedig rögtön megjelenésekor. Előbbit szerettem, utóbbit imádtam. Ezt a tendenciát követve, remélem a barackból is kedvenc könyv válik. :)



Marina Fiorato: A velencei szerződés - Fiorato A muránói üvegfúvóval már elvarázsolt, kíváncsi vagyok a többi könyvére is, a Siena lánya már váórlistás is, de jön az újabb történet, és ráadásul megint a csodás Velencében játszódik. :)
A könyv külsőre gyönyörű. A kép nem is adja egészen vissza, meg kell nézni, meg kell fogni, csodaszép.






Galgóczi Dóra: Megszülethettél volna - a Felpróbált életek nagyon tetszett a szerzőtől, és úgy gondolom tőle hitelesebb lehet a gyermekért való küzdelem leírása, mint a közelmúltban csalódást okozó Peteérés c. könyvben.


James Patterson - Michael Ledwidge: Zoo - Ennek a könyvnek már örvendeztem előre a nyáron, bár nem ismerem a szerzőket. Az alapötlet viszont megborzongat. Mi történik ha az állatok fellázadnak az emberek és világuk ellen? Ez a valódi biológiai fegyver, én azt mondom.
Fülszöveg:

"New York. Mexico. India. California. All around the world, brutal attacks are crippling entire cities. It isn't the work of terrorists, but of animals, and their somehow coordinated assaults are escalating at a terrifying pace.
Jackson Oz, a young biologist, watches the events with an increasing sense of dread. A coordinated lion ambush in Africa demonstrates the enormity of the violence to come. Could it be the beginning of an all-out war on man?
With the help of ecologist Chloe Tousignant, Oz races to warn world leaders before it's too late. The attacks are growing in ferocity, and soon there will be no place left for humans to hide. With wildly inventive imagination and white-knuckle suspense that rivals Michael Crichton at his very best, James Patterson's ZOO is a non-stop thrill-ride from „One of the best of the best.” "
Scott Westerfeld: Leviatán - Az Ad Astra Kiadó olyan ínycsiklandó könyvekkel jön sorra, hogy gyakorlatilag az egész repertoárjukat felsorolhatnám, mind érdekel. Talán a Leviatán most a legfrissebb, amiről azt gondolnám első pillantásra, nem az én könyvem, de ha egy kicsit belepillantunk a sztoriba, vagy az előzetesbe... anyám! :) Gépimádó barkácsok és darwinisták harca 1914-ben... (Vigyázat, trilógia! :))






Ruta Sepety: Árnyalatnyi remény - már róla is hallhattunk a Maxim Kiadótól, ami azonban most nekem fontosabb, hogy az első vélemények is nagyon-nagyon pozitívak róla.
Az eredeti cím kissé áthallásos a hírhedt "Fifty" miatt: Between Shades of Grey.







Anne Pichota - Cendrine Wolf: Oksa Pollock 1. - Az utolsó remény - Egy lány főszereplős ígéretes ifjúsági regénysorozat első darabja. (Rút kitolás az olvasni szeretőkkel: ez is nagyon szépséges élőben :)) 








Karen Thompson Walker: Csodák kora - Az igazat megvallva én ezt egy szerelmi történetnek hittem cím és borító alapján is. Frászkarika! Egy jó kis disztópia. Fülszöveg: "Amikor a Föld forgása lassulni kezdett, még sokáig nem lehetett érzékelni a napok peremén domborodó plusz időt. Egyre csak gyűlt, mint a rejtett daganat. Eleinte még nem látszottak a következményei: a felerősödő gravitáció, a sötét és világos napszakok meghosszabbodása, mely a növények kipusztulásához vezetett, vagy hogy a bolygót védő mágneses mező gyengülése felerősítette a napkitörések káros hatásait. De lassacskán már a kevésbé egyértelmű következményekkel is szembe kellett nézniük az embereknek. Családok estek szét, és új, lázas szerelmek szövődtek. Barátságok lettek semmivé, és sokan teljesen magukra maradtak. Lehet, hogy annak, ami Juliával és a családjával történt, semmi köze nem volt a lassuláshoz. Ám a tizenegy éves lánynak hirtelen muszáj volt felnőnie és megtalálnia a túlélés lehetőségét egy pusztuló világban."

Charlotte Rogan: Mentőcsónak - Egy hajótörést követően mi történik egy maroknyi emberrel egyetlen  mentőcsónakban? Szeretem az ilyen témát és az ilyen jellegű idegborzolást. 








Ezután az egyveleg után, azt hiszem elgondolkodhatok, milyen könyveket is szeretek olvasni. :) 
Sok más molyhoz hasonlóan én sem szeretem a kérdést - mivel annyi mindenre kíváncsi vagyok, és annyi sokfélét szeretek olvasni. 
Ha most per pillanat egyet kéne választanom, amit azonnal olvashatnék, azt hiszem Joanne Harris lenne. De ha egy óra múlva kérdezed... :) 
Molytermészet. 


2 megjegyzés:

  1. De jó, van benne pár, amikkel már én is szemezgettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, lássuk csak, Máté Angi, Schäffer, Joanne Harris és talán az Árnyalatnyi remény, de most hirtelen a Csodák kora is megtetszett? :D jó tipp?

      Törlés